Sunday, January 8, 2017

Edisi Jelajah Utaraaaaa #tripudanggalah - last part

worait... ini part yang terakhir aku kira... disebabkan aku takde, so aku lebih suka letak pic diorg... credit kat uncle sebab hp baru so pic pun cantik2... hahahaha... bagi korang termiss entry sebelum ni.. klik je k...

masa aku tulis entry ini, sebahagian diorg ni duk sibuk cuci Zoo Negara.. korang yang baca ni mesti tengah mereput kat umah atau duk join aktiviti kat Nuang kan... so papun korang take care ler... safety come first... hihihi...

26 Disember 2017, uncle the gang naik gng baling kul 7 pagi… jojo dan adik tak follow… yang lain naik gng baling sampai puncak kul 10.00 pagi.. jojo tak follow, temat si adik yang XMO dah panjat gunung... hahaha... penangan naik Gng Pulai... kalu aku pun serik nak layan track Pulai.. naik memang xde masalah... tapi turun... menangis beb... 

kak nini, koh, sarah, pedot, kak ita, adik dan uncle... kuali tukang amik pic..

part masuk terowong selepas RnR..

koh.. 

sarah..

kak nini..

kak ita..

singnage...

finally diorg sampai ke Puncak Gunung Baling memang nampak view yang terang menerang... dalam jam 9.45 pagi tak silap... laju gak... track pun tak sesusah trek Pulai... korang bleh cuci mata tgk pic diorg okay... 

uhwhaaaa..

uncle..

kuali a.k.a hilmi

kak nini..

pedot..

sarah..

puas kot aku membelek pic invidu yang berlatarbelakangkan Gng Pulai ini... tapi pic single koh, kak ita dan kakak xde... hurm... so sorry... xdpt nk letak kat sini... huhuhuh...

apa hal plak si pedot.. 

kakak, kak ita dan sarah..

wallah...

orang kat belakang buat apa, kakak..

yeayyy... mission in complete..

dalam pukul 10.30 pagi diorg turun dan sampai bawah… terus balik homestay memandangkan diorg kena check out kul 12.30 tengahari… sempat membelasah nasi ayam panggang… hahaha… 

Diorg singgah Kuala Kangsar… part ni buat aku sakit jiwa… huuhuhuh… tak ngajak aku… oleh kerana tak hajak aku, aku tempek pic satu jer untuk korang... sob sob sob... ini tidak adil!


Diorg sampai Kuala Lumpur jam 12.00 tengah malam sebab JAMMED…. Hihiihihi… total bajet, korang kena tanya uncle dan kuali… sekali ngan makan, homestay yang dapat view cantik itewwww….

Okay lah… ta ta for now…


By pijankodok 

No comments:

Post a Comment

- Anonymous tak akan dilayan. Sila tinggalkan nama / nama samaran supaya senang nak sebut sekiranya ada perbincangan.

- Komen yang berkaitan dengan artikel di atas sahaja.

- Komen merapu @ 'Hit and Run' akan diPADAMkan serta merta.

Komen / pendapat yang berbaur ugutan, hasutan, kepartian, perkauman, kelucahan serta apa-apa sahaja yang menyentuh keharmonian sesebuah negara / agama / bangsa adalah dilarang sama sekali dan pihak KOHM tidak akan teragak-agak untuk meminda / memadam mana-mana komen yang dianggap tidak sesuai untuk dipaparkan di dalam blog ini. Kebijaksanaan anda di dalam memberi komen / pendapat yang membina adalah dipohon.