Monday, May 11, 2015

PERINGATAN MESRA KEPADA SEMUA AHLI KOHM

MERUJUK KEPADA SUATU KENYATAAN / KOMEN DI FACEBOOK BERTARIKH 10 MEI 2015


1. HARAP MAKLUM BAHAWA PIHAK KELAB ORANG HUTAN MALAYSIA (KOHM) MENGESAHKAN BAHAWA TOHMAHAN TERSEBUT ADALAH TIDAK BENAR SAMA SEKALI.

2. AHLI JAWATANKUASA TERTINGGI KOHM AMAT BERHARAP AGAR SEMUA AHLI KELAB ORANG HUTAN MALAYSIA BERHEMAH SEBELUM MENGELUARKAN SEBARANG KENYATAAN / KOMEN DI MEDIA MASSA (FACEBOOK DLL) SUPAYA TIDAK MENJEJASKAN NAMA BAIK INDIVIDU / ORGANISASI LAIN. 

3. ADALAH TIDAK ADIL SEKIRANYA SESUATU KEJADIAN BURUK YANG BERLAKU TERUS DIKAITKAN / DISEBUT SECARA SPESIFIK DENGAN NAMA SESEORANG INDIVIDU / SEBARANG ORGANISASI LEBIH-LEBIH LAGI KALAU FAKTA YANG SEBUT ITU ADALAH TIDAK BERASAS SAMA SEKALI. 

4. KAMI TIDAK MAHU IMPLIKASI YANG BURUK BERLAKU KEPADA SESIAPA SAHAJA BERHUBUNG DENGAN KENYATAAN / KOMEN YANG DIBUAT.

5. SILA AMBIL KENYATAAN INI SEBAGAI SATU PERINGATAN.

-ADMIN-

No comments:

Post a Comment

- Anonymous tak akan dilayan. Sila tinggalkan nama / nama samaran supaya senang nak sebut sekiranya ada perbincangan.

- Komen yang berkaitan dengan artikel di atas sahaja.

- Komen merapu @ 'Hit and Run' akan diPADAMkan serta merta.

Komen / pendapat yang berbaur ugutan, hasutan, kepartian, perkauman, kelucahan serta apa-apa sahaja yang menyentuh keharmonian sesebuah negara / agama / bangsa adalah dilarang sama sekali dan pihak KOHM tidak akan teragak-agak untuk meminda / memadam mana-mana komen yang dianggap tidak sesuai untuk dipaparkan di dalam blog ini. Kebijaksanaan anda di dalam memberi komen / pendapat yang membina adalah dipohon.