Riadah Santai - Pendakian ' Lord Of The Ring' Gunung Irau


Aktiviti : Riadah Santai – ‘Lord Of The Ring’ Gng Irau
Tarikh : 10 hingga 12 Disember 2010-12-03
Lokasi : Gunung Irau, Cameron Highland
Bayaran : RM30.00 seorang (Kos Pengurusan, Guide, Makan Tengahari, Makan Malam & Sarapan Pagi)
Peserta : [TERHAD] 30 orang sahaja.


Tentatif :
10 Disember 2010 (Jumaat)
10.00pm - Berkumpul di RnR Rawang (Plus Highway menghala ke Utara)
10.30pm - Bergerak ke Pekan Brinchang melalui Simpang Pulai (Konvoi)

11 Disember 2010 (Sabtu)
2.30am - Tiba di Pekan Brinchang (Jangkaan)
6.30am - Sarapan (Tanggungan sendiri)
7.30am - Bergerak ke Puncak Gunung Brinchang/ Kaki Gunung Irau (Pengangkutan Sendiri)
8.00am - Tiba di Puncak Gunung Brinchang/ Kaki Gunung Irau (Jangkaan)
- Parking kenderaan di sini.
8.30am - Mula trekking ke Puncak Gunung Irau
11.00am - Tiba di Anak Irau (Jangkaan)..Tunggu semua peserta tiba.
11.30am - Trekking ke puncak
1.00tgh - Tiba di puncak (Jangkaan)
- Penyediaan tempat bermalam
- Solat Jamak Zohor & Asar berjemaah
- Penyediaan makanan tengahari
- Makan tengahari
- Aktiviti bebas
6.00pm - Penyediaan makan malam
7.20pm - Solat Jamak Maghrib dan Isyak berjemaah
8.00pm - Makan malam
- Aktiviti bebas

12 Disember 2010 (Ahad)
6.15am - Solat Subuh berjemaah
6.30am -Penyediaan sarapan pagi
8.00am - Sarapan
- Berkemas & JC sekitar kawasan khemah
10.00am - Mula trekking turun & JC sepanjang trek
2.00pm - Tiba di kaki Gunung Irau (Jangkaan)
3.00pm - Bersurai...
- Bersiar-siar sekitar Cameron Highands/ Shopping sayur


Peralatan yang perlu dibawa :
1. Air Mineral 3 botol (1.5 Liter) – WAJIB (Untuk kegunaan memasak di puncak .Untuk kegunaan sendiri sila bawa tambahan air lain)
2. Sweater/ Baju sejuk - WAJIB. Suhu boleh mencecah sehingga 12°C di puncak.
3. Lampu Suluh / ‘Head lamp’ – WAJIB
4. Backpack/Bag galas yang sesuai - WAJIB
5. Plastik Sampah (hitam/tebal) - WAJIB
6. Sleeping Bag
7. Sleeping Mat
8. Baju Hujan/ Ponco (Jika perlu)
9. Sarung tangan & Stokin Tambahan (Jika Perlu)
10. Pakaian Lebih (Berguna jika hujan/ untuk tidur)
11. Sandal (yang biasa je,selipar jepun pon xpe) untuk kegunaan di puncak
12. Pinggan / Cawan / Sudu
13. Wet Tissue (buat lap pape yg patut)
14. Snek / Wafer Coklat / Coklat / Roti / Air (alas perut semasa trekking ke puncak dan turun)
15. Plastik Lebih (Untuk baju basah)
16. Pakaian dan kasut riadah yang sesuai - TOLONG pakai pakaian yang betul2 sesuai untuk aktiviti ini..NO jeans/seliper jepun untuk trekking.
17. Ubat-ubatan & Minyak panas (jika perlu)
17. Lain-lain keperluan (jika perlu)


Contact Person :
1. Syed Ahmad – 0199008545 - zullafris@yahoo.com
2. Ijai – 0173491446 (Bahagian Makanan)
3. Nazmi @ Wayar Putus – 017354382 (Bahagian Peralatan)
4. Ninie – 0122550864 (Bahagian Fotografi)

*Sila berhubung dengan contact person jika terdapat sebarang pertanyaan atau cadangan.

Pembayaran boleh di buat kepada :
Syed Ahmad Zulfadhli - Cimb Bank : 1253-0090939-52-4


Nota Kaki :
* Kos perjalanan (minyak dan tol) di tanggung sendiri oleh peserta. Car pool di galakkan.

*Trek agak basah dan berselut.Tanah lembut.

*Tiada water point di sepanjang trek (sila bawa air lebih utk kegunaan individu)

*Sekiranya telah membuat pembayaran, sila SMS @ emel to inform that u have paid. SMS full name, ic no., contact no. & emergency contact no. with name..

*HANYA peserta yang telah membuat pembayaran sebelum atau pada 6.00pm 07hb Disember 2010 (Selasa) SAHAJA akan di kira turut serta.

Berminat untuk turut serta, sila tinggalkan nama anda di ruangan komen.  (PENTERTAAN DITUTUP)
1. OHM00033 syed - dah bayar
2. OHM00090 jai - dah bayar
3. OHM00039 ninie
4. OHM00120 nazmi a.k.a wayar putus
5. fana
6. OHM00010 zainol
7. OHM00100 nazrul
8. OHM00123 nazril
9. OHM00005 zeti
10. OHM00099 joe - dah bayar
11. OHM00101 sypul
12. OHM00129 eza
13. OHM00125 dilah
14. OHM00122 dila
15. OHM00024 K.A
16. OHM00030 yus
17. OHM00038 eja
18. OHM00062 parida
19. nuratiqah mohd ariff
20. OHM00121 hilmi
21. OHM00088 riduan
22. sukahatiadam - dah bayar

::: Kepada peserta yg bukan ahli OHM, sila emailkan kepada hijau.bumi.kita@gmail.com Nama Penuh, No. K.P, No. Tel., Nama Org Yg Boleh Dihubungi Sekiranya Kecemasan & No. Tel. Org Tersebut :::

15 comments:

zt said...

nak join, tp x de kete and x de khemah.
OHM 5 - zetty

syed said...

cik zt ley tnye uncle..khemah dont wory..hehe..jom2

johari said...

johari ohm 00099

syed said...

sudah sepuloh..hehe
ok joe da bank in

sypul said...

sypul ohm00101
eza ohm00129

tengku said...

tengku ohm00120
lah ohm00125
dila ohm00122

tengku said...

syed: ko x invite wayar putus ke

Jai said...

Jom ramai2 meriahkan suasana..hehe

Yusrie OHM0030 said...

Yusrie OHM00030

Anonymous said...

nuratiqah mohd ariff nk join gak eh..
tq. =)

kaki besi said...

hilmi OHM00121

Anonymous said...

WAN OHM00088

Anonymous said...

1. OHM00131 SHARIFAH KHAIRUN NISAA'
2. SYED ZULKARNAIN BIN SAIYID SHAIFUDDIN
3. SYARIFAH ALAWIYAH BT SAIYID SHAIFUDDIN

khairulanwar said...

OHM00024 dah bayar yer kat account Syed... yang x bayar tue silah bayar dengan kadar segera huah..huah.. huah

ADAM said...

terima kasih OHM yg menghiraukan saya . nice trip with you guys

Post a Comment

- Anonymous tak akan dilayan. Sila tinggalkan nama / nama samaran supaya senang nak sebut sekiranya ada perbincangan.

- Komen yang berkaitan dengan artikel di atas sahaja.

- Komen merapu @ 'Hit and Run' akan diPADAM serta merta.