Monday, March 8, 2010

Riadah Santai Pulau Tioman Island Reef Resort Kg Genting ( artikel 2 )


Tak sabar2 dah dia nie nak snokel... training dulu..

hari kedua pagi2 lagi selepas sarapan kitaorang berkumpul tunggu boat untuk aktiviti yang disediakan.

1. Ke Kg Tekek untuk membeli belah di Kawasan Bebas Cukai.
2. Ke Taman Laut
3, Ke Pulau untuk snokelling.

Alamak bapak aku nie ok ke tak???


Sementara menanti boat... sempat juga melawat beberapa kedai cenderahati... tertarik gak aku dengan ikan buntal yang telah diawetkan kie... comel apa????

habis la hitam kita semua hari nie...

berkumpul menanti boat. sempat juga berbual2 nak beli apa kat Kg Tekek nie... ada nak beli rokok, nak beli coklat... huhuhu....


ramainya orang... nasib baik pihak IRRT dah standby boat untuk kitaorang... yang lain dari resort lain kene tunggu la.

berpusu-pusu pelawat dan pelancong asing... dan macam2 ragam keadaannya... ada yang dah awal2 pakai google.... heheheh google dan kelengkapan untuk aktiviti snokeling kene sewa la beb....


huhuhu... nie salah sorang ahli kelabmotosikallasakpahang.... dan famili...
dari kiri ( azizan tokey, Angah, Abg Nal, Baby Naylie, Kak Ita, Along )


Permandangan di Jeti Tekek....

Kan main banyak kapal layar kat sini.... waktu nie ada Operasi oleh Jabatan Laut... Biasalah... time cuti. sume boat kene periksa supaya pengusaha tak bawa lebih muatan, dan tak lupa bagi pelanggan pakai jaket.

Nie kedai di kawasan bebas cukai Kg Tekek...

Banyk borong nampak.... ada yang habis rm 300 untuk coklat sahaja.... heheheh

Thank U daddy Muah.Muah... sebab bawak baby jalan2..

binatang pelik yang dijumpai.... Keluang Man n the Gang

huhuhuh ada lagi.... nie depan pintu masuk lapangan terbang Tioman.
kalu kat tanah besar nie habis kene tembak... sedap oiiiii....

Bersambung

No comments:

Post a Comment

- Anonymous tak akan dilayan. Sila tinggalkan nama / nama samaran supaya senang nak sebut sekiranya ada perbincangan.

- Komen yang berkaitan dengan artikel di atas sahaja.

- Komen merapu @ 'Hit and Run' akan diPADAMkan serta merta.

Komen / pendapat yang berbaur ugutan, hasutan, kepartian, perkauman, kelucahan serta apa-apa sahaja yang menyentuh keharmonian sesebuah negara / agama / bangsa adalah dilarang sama sekali dan pihak KOHM tidak akan teragak-agak untuk meminda / memadam mana-mana komen yang dianggap tidak sesuai untuk dipaparkan di dalam blog ini. Kebijaksanaan anda di dalam memberi komen / pendapat yang membina adalah dipohon.