Sunday, January 14, 2018

House Boat Kenyir Lake Closed Event 2017 [1]

assalammualaikum... dan selaamt sejahtera... fuhhhhhhhhh.... shuuuuuuu... berhabuk weh plus sawang2 ni.... lama gak tak menyentuh untuk berstory mory di sini...

hihihih... panjang tak tajuk event penutup 2017... sorry geng... aku lambat nak hupdate event ni.. almaklumlah.. dah masuk tahun 2018 so....

HAPPY NEW YEAR KOHMRIANS... semoga kita semua dimurahkan rezeki, dibawah Lindungan Allah SWT dan semoga ukhuwah kita sebagai rakyat Malaysia kuat serta seiiring... adalah diharapkan tahun 2018 ini keluarga KOHM kita ada penambahbaikkan...

let go to the main entry.... sat nak buat part 1 lah...kikikiki..

event ini telah dirancang pada 09 November 2017 lagi dan telah ditetapkan tarikhnya pada 16 dan 17 Disember 2017 di Tasek Kenyir, Kuala Berang, Terengganu... Ganu Kito! sapa ore ganu...? 

Pada 15 Dis 2017, kami mula berkumpul di RnR Karak jam 10 malam... dengan peserta yang gila2 remaja iaitu : kaede bertindak sebagai GOGO, Ina dan anak (family kaede),  garfu, sepul, kodok, jojo, ninie, azura, tokwan, annuar, yana dan fizah,  KA dan salleh, kuali, 2 orang kawan kuali... dan 2 orang lagi uncle dan fazliana...

kami berkonvoi dari Kuala Lumpur pada jam 11 malam... alhamdulillah... perjalanan sangat lancar dan berhenti untuk makan dan minum di RnR Temerloh... hihiihihi... da yang makan, dan ada yang minum... kemudian kami meneruskan kembali perjalanan.... dan kami keluar tol jam 5.30 pagi... so masih ada untuk kami lepak kejap, sambil tunggu kuali n the gang sampai....

 jojo, ka, sypul dan kak ninie...

dalam duk tunggu dan sempatlah tdo kejup, kami terus bersama-sama untuk solat subuh berjemaah di surau yang telah disediakan oleh pihak Lebuhraya...  ada jugak g mandi... wahhh selesanya badan bila kita mandi pagi... best2... hikhikhikhikhik... sapa tak mandi pagi...?

jam 7.30 pagi kami bergerak ke Tasik Kenyir dengan masing-masing nak cari sarapan... uncle dan fazlyana blum nampak lagi tanda-tanda kehadiran... hahahahaha.... agak susah nak cari kedai makanan pagi-pagi ni yang besar untuk muat kami seramai 20 orang... bila masuk ke pekan Kuala Berang, baru lah ada... jadi singgahlah untuk mehilangkan bunyi-bunyi perut... 


 dah sarapan, kami gerak terus ke Jeti Tasik Kenyir...







dah.. jom kita gerak.... masing-masing teruja bila kita











Destinasi pertama kami ialah Pulau Lansir..




























Komen / pendapat yang berbaur ugutan, hasutan, kepartian, perkauman, kelucahan serta apa-apa sahaja yang menyentuh keharmonian sesebuah negara / agama / bangsa adalah dilarang sama sekali dan pihak KOHM tidak akan teragak-agak untuk meminda / memadam mana-mana komen yang dianggap tidak sesuai untuk dipaparkan di dalam blog ini. Kebijaksanaan anda di dalam memberi komen / pendapat yang membina adalah dipohon.